Periodontoloji (Diş Eti Tedavisi) Nedir?

 

Periodontoloji Nedir? (Diş Eti Tedavisi)

Diş çevresi dokularının inceleyen bilim dalıdır. Diş eti kanaması diş taşı birikimi , ağız kokusu, dişe eti çekilmesi veya büyümesi, dişi saran alveol kemik kayıplarının tedavileri ve cerrahilerini kapsar.

periodontoloji nedir, ne yapar

Diş çevresi sert ve yumuşak dokulardan oluşmaktadır. Diş bölümlerinde yer alan diş yüzeyi, dişi çevreleyen kemik yapısı sert dokuyu oluşturmaktadır. Diş eti ise dişlerin en yumuşak dokusunu oluşturur. Diş etinde meydana gelen rahatsızlıkların tedavisini gerçekleştiren alan ise periodontoloji bölümüdür.

Periodontoloji Ne Yapar?

Diş Eti Hastalıkları ve Tedavi uygulamasında görev alan periodontoloji uzmanı diş dokusunu, diş etleri ve köklerini bütünleştiren kemikte oluşan hastalıkların tedavisi ile ilgilenir. Diş etinde oluşan hastalıklar zamanla diş kaybına ve ciddi sorunlara yol açar. Bu durumun önüne geçmek adına yapılması gereken, erken tedavi yöntemidir.

Periodontoloji Tedavisi Ne Kadar Sürer?

Alanında uzman Kağıthane periodontoloji uzmanı tarafından uygulanan tedavi yöntemi 3 hafta süresinden 6 aya kadar bir süreci gösterebilir. Bu süre hastanın diş eti sorunu derecesine bağlıdır. Bazı tedavilerde hastanın diğer hastalıkları da tedavinin seyrini değiştirmektedir. Diş eti hastalıklarının erken tedavisi, diş için uygulanacak diğer yöntemler, gülüş estetiği ya da dil kaplamalar için önemlidir. Diş kayıplarının önüne geçilmesi adına diş eti çekilmesi gibi hastalıklar bu süreçte tedavi edilir. Diş eti çekilmesinde cerrahi müdahale söz konusu olabilir.

Diş Eti Tedavisi Acı Verir Mi?

kağıthane diş eti tedavisi

Diş eti cerrahisi, hastalarda oluşturduğu etkinin aksine ekseriye ağrılı bir süreci temsil etmez. Anestezi altında uygulanan tedavide hastanın rahatsızlık duyması en düşük seviyeye gelir. Diş hekimi tarafından ağrı kesici, antibiyotik gibi ilaçlar verilir.

Diş Eti Tedavisi Yapılmazsa Ne Olur?

Diş eti tedavisi oldukça önemli bir müdahaledir. Dişlerin zamanla çürümesi, çene yapısının bozulması, dişlerin dökülmesi ya da güçsüzleşmesi çoğu zaman diş eti problemleriyle alakalıdır.

Diş eti tedavi edilmezse;

  • Diş kayıpları
  • Diş eti çekilmesi
  • Ağızda yara
  • Hassasiyet
  • Beslenme sorunları
  • Diş eti hastalığına bağlı gelişen hastalıklar
  • Bağışıklığın düşmesi

Bu sorunlar ise yaşamı olumsuz anlamda etkiler. Diş eti sorunlarında Kağıthane diş eti tedavisi yapılmalı ve gerekli önlemler geç kalınmadan alınmalıdır. Dişlerin daha sağlıklı olması ve ileride farklı sağlık problemleriyle karşılaşılmaması, diş kayıplarının engellenmesi adına muhakkak tedavinin başlaması erken sürede gerekmektedir.